2016-17_LENTILKY 2. ročník

LENTILKY jako záplata  

5. ZŠ v J. Hradci a PINEC JH 1930 vytvořili pravidelnou soutěž pro děti, které nejsou zapojeny do okresních přeborů ve stolním tenise. Každý měsíc  se setkávají na 5. ZŠ ve formátu „každý s každým“,  aby se projevila jejich houževnatost a vůle po vítězství.

11.12.2016: V prosincovém turnaji zvítězil mezi mladšími  Adam Kubín (Studená) a vyrovnal celkový počet bodů na 41, shodně s Davidem Kovářem (JH), se kterým od počátku soupeří o vedení v kategorii. V kategorii starších ztratil Adam Posel (Tř) dva sety se Šimonem Roubíčkem (JH) a s Karlem Dvořákem (Tř.) v pětisetovém souboji.  Tom Jelínek (JH) sebral  body oběma z JH týmu - Š. Roubíčkovi i Matěji Horáčkovi.

8. ledna 2017: Již čtvrtý lentilkový turnaj a dvě kola před koncem soutěže. Na prvních místech v obou kategoriích bez překvapení, ovšem na dalších místech drobné změny. Nový hráč Vojta Jabůrek v kategorii starších může přinést vítr do posledních kol, stejně tak Martin Matějček, který se vrátil po nemoci a momentálně chybějící Karel Dvořák a Dominik Ingvort z Třeboně, taktéž Tom Jelínek z JH.

19. února 2017: Pátý turnaj na pětce již narýsoval jasné kontury pro poslední lentilkový turnaj 12. března. Ve skupině mladších žáků se strhne bitva mezi Davidem Kovářem (JH) a Adam Kubínem (Studená) o první místo. Mezi staršími žáky má pevnou první pozici Adam Posel (Třeboň) s pěti prvními místy z pěti turnajů.

12.března 2017: Závěrečný turnaj potvrdil roli favoritů v obou skupinách. (viz příloha).  Potvrdil výrazné zlepšení hry u všech pravidelných účastníků. Celá série potvrdila potřebu pravidelné soutěže pro mládež, potvrdila i potřebu vůle hrát (z 19 účastníků dokončilo poloviny soutěže 9 hráčů).  Potvrdila také, že základem dobré hry je pohyb za stolem, v čemž je výrazná absence u všech hráčů.

Do trika Milana Orlowkého se oblékl Adam Posel. Pokud by v příštím ročníku prvenství obhájil, triko by získal. Ve stejné pozici je i Šimon Roubíček, vítěz ročníku 2016/17.  

4. ročník "LENTILKY 2017/2018"  zahájíme na přelomu září /říjen. Turnajový kalendář bude předem zkonzultován, bude snahou narovnat jej na termíny obvyklých turnajů a zejména na termíny krajských bodovacích turnajů, kterých se mnozí z ventilkových dětí budou zúčastňovat.

 

Ke stažení