mistrovství okresu - 2011

Datum: 03. 12. 2011

Vladimír Havel

Titul zůstal doma. Obhájce titulu léčí své slepé střevo a tak do letošních bojů nemohl zasáhnout. Ve finále vyhrál Vlad. Havel 3:1 nad zkušeným divizním hráčem Tomášem Mastným ze Studené (předseda okresního svazu st. tenisu).

V zápase o třetí místo porazil Mil. Mádr (Studená) jednoho z Dačických talentů – Vojtu Havlíka, který vyhrál kategorii dorostenců. Rovněž hra celé dačické pětky, bratří Smolíků z Kardašky je předzvěstí toho, že nastupuje nová silná generace a jí v závěsu hejno dětí z Kunžaku, Chlumu u Tř.

Rovněž druhý hlavní titul – čtyřhra – zůstal doma. Ve finálovém zápasu porazila dvojice Vl. Havel – Michal Pokorný hráče ze Studené, Tomáše Mastného s Pavlem Šimkem.

Přebory okresu, jako kvalifikace na krajské  mistrovství potvrdily v letošním roce potřebu hrát všechny kategorie  v jednom dni a v prostředí s dostatečným počtem stolů. Dospělí přivezou děti, optimální situace.

Letošní účast 65 hráčů naplnila představy a nastavila minimální výchozí hodnoty.

Prostředí na V. ZŠ v J. Hradci splňovalo parametry prostorové – dvě tělocvičny a možnost umístění 9 stolů.

Problémem je osvětlení. Na jedné straně chybějících snad několik set luxů k dosažení rovnoměrného prosvětlení, alespoň na 550-700 luxů a na druhé straně přirozené, (protisvětlo) bez možnosti zatemnění prosklených stěn tělocvičny.

Stolní tenis patří do skupiny „rychlých sportů“, pro které jsou požadovány vyšší hodnoty osvětlení (stolní tenis, squash, hokej) takže volbou v nadsázce by také mohlo být  - „odehrát soutěže na zimáku“.

I když patří stolní tenis mezi sporty olympijské a hraje se na letní olympiádě, jeho sezóna se kryje se s ledním hokejem, tak k dokončení této úvahy je třeba dodat – „hrát na bruslích a mimo tréninky hokejistů a mimo veřejná bruslení“.   

Druhým a logickým řešením je technická úprava prostoru tělocvičny nebo nejlépe vlastní sportoviště s veškerými technickými parametry.   

výsledková listina

FOTOGALERIE